لیست اختراعات زهرا امام جمعه
خلاصه اختراع ارائه فرمولاسيون و مراحل توليد پودر بستني شاتوت با استفاده از فرايند خشك كردن پاششي Providing ice cream powder formulation containing black mulberry juice and production process by the use of spray dryer هدف اصلي اين اختراع، ارائه فرمولاسيون و مراحل توليد پودر بستني با استفاده از فرايند خشك كردن پاششي است. پودر حاصل داراي ماندگاري بالا بوده و علاوه بر سهولت در انتقال و جابجايي، بهراحتي در آب حل مي شود و قابليت توليد بستني با افزايش حجم بالا را دارد. فرايند خشك كردن پاششي باعث انكپسولاسيون گويچههاي چربي شده و از طريق كاهش چربي آزاد باعث افزايش ماندگاري پودر بستني شده و احتمال روي دادن فساد اكسيداسيون طي نگهداري را كاهش ميدهد. با توجه به اينكه بستني از نظر آنتياكسيدانها و پليفنولهاي طبيعي فقير است از آب شاتوت به عنوان جايگزين مواد رنگي و طعم دهندههاي مصنوعي استفاده شد. همچنين جهت بهبود خواص حسي و ارگانولپتيكي و حصول سرعت ذوب مطلوب از تركيب پايداركنندهها استفاده شد. در توليد پودر بستني عوامل مختلفي مانند شرايط خشك كردن پاششي، نوع و غلظت تركيباتي كه در فرمولاسيون استفاده شدهاند بر خصوصيات فيزيكوشيميايي پودر حاصل و بستني بازسازي شده تأثير بسزايي خواهند داشت كه در اين مطالعه مورد بررسي قرار گرفتند. شرايط بهينه جهت خشك كردن پاششي بستني شاتوت دماي هواي ورودي 140 درجه سانتيگراد، سرعت جريان ماده ورودي 10%، سرعت هواي فشرده L/h 800 و فرمولاسيون حاوي 30% آب شاتوت، 0/05% كاپا-كاراگينان و 0/75% ثعلب بدست آمد.
اين ابزار منجر به ايجاد رنگ قهوهاي و طلايي در سطح محصول غذايي و در نتيجه ايجاد عطر و طعم مناسب، ايجاد تردي (crispiness) در مواد غذايي ميشود. اين ابزار از طريق تغيير الگوي حرارت دهي مايكروويوي و نزديك كردن آن به گرمايش همرفتي ، منجر به از بين رفتن غير يكنواختي گرمايش در فراوري مواد غذايي ميشود. از ديگر مزاياي اين ابزار، سرعت زياد آن در فراوري مواد غذايي است كه زمان فرايند را كاهش ميدهد و از لحاظ اقتصادي نسبت به روش مايكروويوي و همرفتي به صرفهتر است. علاوه بر اين اين ابزار منجر به بهبود بافت محصولات غذايي فراوري شده مي گردد
در اين پژوهش، توانايي كاهش افلاتوكسين توسط دو گونه پووبيوتيك ساكارومايسس سرويسيه و لاكتوباسيلوس رامنوسوس LBGG به منظور كاهش سميت افلاتوكسين پسته مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج حاكي از آن است كه در غلظت اوليه ppb 10 افلاتوكسين، مخمر و باكتري در فاز لگاريتمي به ترتيب مي توانند با حدود 40% و 35% از افلاتوكسين و در غلظت ppb ٢٠ نيز با ٧٠ % و 60% از افلاتوكسين موجود اتصال برقرار كنند. تيمار اسيدي، اين توانايي مخمر و باكتري را به ترتيب به حدود 60% و 85% با غلظت اوليه و 73% و 90% در غلظت دوم افزايش مي دهد. همچنين تيمار حرارتي نيز مشابه به تيمار اسيدي درصد كاهش را در مخمر و باكتري به ترتيب براي دو سطح غلظت به 55% 75% 85% و 90% افزايش مي دهد. تثبيت مخمر و باكتري بر روي پسته آلوده به افلاتوكسين در جهت كاهش سم تاثيري بر خصوصيات كيفي مانند رنگ، بافت و عدد پروكسيد ندارد . نتايج نشانگر آن است كه اين ويژگي مي تواند در جهت كاهش افلاتوكسين پسته به خصوص در ترمينالهاي ضبط پسته موثر واقع شود.
به منظور شفاف سازي آب انار فرايندي طراحي شد كه پيش فرايندهاي سنتي را حذف نموده و توانايي شفاف سازي بيشتر آب انار نسبت به فرايندهاي سنتي ار دارد. در اين دستگاه آب انار در مخزني دو جداره با امكان تنظيم دما ريخته مي شود. آب انار با استفاده از يك پمپ نوع روتور به سمت مدول غشاء صفحه اي فرستاده مي شود در مسير يك اينورتر و يك فرستنده براي كنترل فشار و سرعت جريان استفاده مي شود. سپس آب انار وارد مدول صفحه اي غشاء مي گردد. اين مدول از دو صفحه از جنس استيل زنگ نزن 316 ساخته شده كه بين ايندو غشاء مناسب قرار مي گيرد. آب انار از ابتداي مدول وارد آن شده و پس از طي مسير در جهت افقي در انتها خارج شده و دوباره به مخزن اوليه بر مي گردد. بخشي از آب انار در حين عبور در مدول بالايي از غشاء بر اثر فشاري كه بر روي آن قرار دارد عبور كرده و در حين اين عبور غشاء تركيبات كدر موجود در آن را به دليل منافذ ريزش گرفته و آب انار عبور كرده و از غشاء كه وارد مدول پاييني مي شود بسيار شفاف خواهد بود.
موارد یافت شده: 6